SOLCELLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGAR

Solceller är en lönsam investering för din BRF

Sänk energikostnaderna för er BRF

Vår erfarenhet inom solenergi gör att vi kan hitta de mest effektiva lösningarna för er bostadsrättsförening. Minska energikostnaderna och öka värdet på er fastighet med våra skräddarsydda solcellssystem.

solceller på bostadsrättsförening
solnedgång bostadsrätt

Dra nytta av gröna bidrag för er BRF

För bostadsrättsföreningar finns möjligheter att få gröna bidrag från staten och stöd vid solcellsinstallation. Dessa bidrag sänker investeringskostnaderna och ger snabbare avkastning på er investering.

Vi på Vestsol vägleder er med hur ni ansöker och får de bästa bidragen för att göra er förening både grönare och mer lönsam.

Support och underhåll för er solcellsanläggning

Vestsol erbjuder support och underhåll för er bostadsrättsförening under hela solcellsanläggningens livstid. Vi ser till att er anläggning alltid fungerar optimalt och ger bästa möjliga avkastning.

familj som kramas
tjej som blickar ut över vatten

Bidra till en grönare framtid

Genom att investera i solceller för er bostadsrättsförening bidrar ni till en mer hållbar och miljövänlig framtid. Vår expertis hjälper er att optimera energiproduktionen och minimera klimatpåverkan.

Vanliga frågor & svar om solceller för BRF:er.

Sparpotentialen varierar beroende på faktorer som takets storlek, solinstrålning och energiförbrukning. Generellt kan en bostadsrättsförening spara mellan 10-30% av sina totala elkostnader genom att installera solceller.

Det finns flera bidrag och subventioner som kan vara tillgängliga, såsom solcellsstöd, ROT-avdrag och gröna obligationer. Det är viktigt att undersöka vilka stöd som gäller för er specifika situation och region.

Installationstiden varierar beroende på projektets omfattning och förutsättningar, men en genomsnittlig installation för en bostadsrättsförening tar mellan 1-3 månader från planering till driftsättning.

Solceller har en förväntad livslängd på 25-30 år. Effektiviteten minskar gradvis över tid, men de flesta solceller behåller minst 80% av sin ursprungliga effekt efter 25 år.

Solcellsanläggningar kräver generellt lågt underhåll. Det viktigaste är att hålla solpanelerna rena och fria från snö, löv och smuts. En årlig inspektion rekommenderas för att säkerställa att anläggningen fungerar optimalt.

Solceller kan öka fastighetens värde eftersom de minskar energikostnaderna och bidrar till en mer hållbar energiförsörjning. Detta kan göra fastigheten mer attraktiv för potentiella köpare och hyresgäster.

Solceller kan installeras på de flesta typer av tak, inklusive platta tak, lutande tak och tak med takpannor. Det är viktigt att taket är i gott skick och har tillräcklig bärighet för att stödja solcellsanläggningen.

Solceller producerar el från solljus, vilket minskar bostadsrättsföreningens behov av att köpa el från nätet. Överskottsproduktion kan säljas tillbaka till elnätet, vilket ytterligare minskar elkostnaderna. Genom att använda solenergi blir bostadsrättsföreningen mindre beroende av externt producerad el och bidrar samtidigt till en mer hållbar energiförsörjning.

Gör en grön och lönsam investering för din bostadsrättsförening

Genom att investera i solceller för din bostadsrättsförening tar ni ett steg mot en hållbar och grön framtid samtidigt som ni uppnår betydande ekonomiska fördelar. Med en välplanerad solcellsanläggning kan ni förvänta er snabb återbetalningstid och långsiktig lönsamhet, samtidigt som ni stärker föreningens gröna profil och attraktionskraft för boende och potentiella köpare.
göteborg stad drönarvy
SOLCELLER för bostadsrättsföreningar I GÖTEBORG

Oavsett om solen lyser,
finns vi här för dig.

Vestsol villaområde experter på solceller
Lokala experter på ditt område
familj som njuter av solen
Personlig service
Vestsol erbjuder flexibla lösningar så du kan ta det lugnt
Flexibla Lösningar

Beställ dina solceller med upp till 25 års garanti redan idag

Vi hjälper dig genom hela processen och ser till att du kan dra nytta av solenergi i decenier med lång garanti.